το έμβλημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τη σχετική αναφορά στην Ένωση και το Διαρθρωτικό Ταμείο, το λογότυπο του ΕΣΠΑ και το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα & Καινοτομία

ΓΓΕΚ, espa banner

Μπογδάνος

Μιχάλης Μπογδάνος

Τμήμα Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Γης

Είμαι απόφοιτος του τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας και Ανάπτυξης της Πολυτεχνικής σχολής του Α.Π.Θ. από όπου έλαβα το δίπλωμα μου το 2018. Το 2020, μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής μου θητείας, αποφάσισα να συνεχίσω τις σπουδές μου στο ίδιο τμήμα προκειμένου να λάβω Μεταπτυχιακό Τίτλο Σπουδών με έμφαση στο Χωρικό Σχεδιασμό και τη Βιώσιμη Ανθεκτική Ανάπτυξη.

 

Το 2017 πραγματοποίησα την πρακτική μου άσκηση σε τεχνική εταιρεία στη Θεσσαλονίκη, στην οποία συνέχισα να εργάζομαι για άλλα 3 χρόνια. Οι αρμοδιότητες μου αφορούσαν κυρίως στην ενασχόληση με το επιστημονικό μου αντικείμενο, όπως πολεοδομικές και χωροταξικές μελέτες, αλλά και σε διαφορετικά πεδία, όπως υψομετρικές μελέτες, εκπόνηση κτιριακών μελετών και τακτοποίηση αυθαίρετων κατασκευών. Παράλληλα, έχω αποκτήσει μεγάλη εμπειρία στη χρήση λογισμικών Γεωγραφικών Συστημάτων Πληροφοριών (GIS), όπως ArcGIS και QGIS, καθώς και λοιπών σχεδιαστικών προγραμμάτων, όπως AutoCAD και SketchUp.

 

Το 2019 αποτέλεσα εξωτερικός συνεργάτης της ομάδας μελέτης της CONSORTIS, ως μέλος της επιστημονικής ομάδας του Τμήματος Μηχανικός Χωροταξίας και Ανάπτυξης του Α.Π.Θ., η οποία έλαβε το 2ο βραβείο στο πλαίσιο του ανοικτού Χωροταξικού Διαγωνισμού Ιδεών «Μελέτη Στρατηγικής Χωροταξικής Ανάπτυξης της Περιοχής της Λίμνης Τριχωνίδας». Από το Μάιο του 2021 έως και σήμερα, είμαι ενταγμένος στο δυναμικό της Consortis, στο τμήμα Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Γης. 

 

Προσπαθώ συνεχώς να ενημερώνομαι και να διευρύνω τις γνώσεις μου πάνω στον τομέα μου, μέσω συνεδρίων, σεμιναρίων, επιμορφωτικών προγραμμάτων αλλά και προσωπικής έρευνας, ώστε να μπορώ να ανταπεξέλθω στις προκλήσεις που αναδύονται καθημερινά στην επαγγελματική μου πορεία ως μηχανικός.

Επιστροφή στην ομάδα μας