Κουκουρίκου

Ευτυχία Κουκουρίκου

Τμήμα Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Γης

Είμαι Μηχανικός Χωροταξίας και Ανάπτυξης και κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου Ειδίκευσης στον Περιβαλλοντικό Αρχιτεκτονικό και Αστικό Σχεδιασμό.
Αποφοίτησα από το Αμερικανικό Κολλέγιο Anatolia στη Θεσσαλονίκη και σπούδασα στην Πολυτεχνική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Κατά τις σπουδές μου συμμετείχα σε διατμηματικά προγράμματα με πανεπιστήμια της Ευρώπης. Για την επίδοση μου βραβεύτηκα το 2019 με το βραβείο αριστείας του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών.

Το 2017 ξεκίνησα την επαγγελματική μου πορεία ως μηχανικός, και έκτοτε δραστηριοποιούμαι σε μελέτες χωροταξικού και πολεοδομικού ενδιαφέροντος, ενώ έχω συμμετάσχει ως μέλος ομάδας έργου σε μελέτες, έργα και αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς αστικού και πολεοδομικού σχεδιασμού. Σημαντικό εργαλείο στο μελετητικό μου έργο αποτελεί η εξοικείωση μου με σχεδιαστικά προγράμματα και λογισμικά Γεωγραφικών Συστημάτων Πληροφοριών (GIS), για την ψηφιοποίηση και την ανάλυση των δεδομένων, αλλά και την οπτικοποίηση των σχεδιαστικών κατευθύνσεων. Η επαγγελματική και μελετητική μου εμπειρία σκιαγραφείται μέσα από το γνωστικό αντικείμενο του πολεοδομικού και αστικού σχεδιασμού και των χωροταξικών ζητημάτων, όπως αυτά εξελίσσονται μέσα από τις σύγχρονες θεωρήσεις, πολιτικές και πρακτικές. Ο πολυλειτουργικός χαρακτήρας του τομέα, σε συνδυασμό με την εξειδίκευση μου στον περιβαλλοντικό σχεδιασμό και τη βιωσιμότητα, μου παρέχουν τα απαραίτητα εφόδια για την ενασχόληση μου με διαφορετικές κλίμακες του χώρου και διαφορετικές όψεις και προσεγγίσεις του αστικού φαινομένου, με στόχο τη συνολική θεώρηση του σχεδιασμού.

Το Φεβρουάριο του 2022 εντάχθηκα στο δυναμικό της Consortis. Όραμα μου αποτελεί η παραγωγή ποιοτικού και καινοτόμου έργου, σε ένα πλαίσιο διαρκούς εξέλιξης.
 

Επιστροφή στην ομάδα μας