ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Η Consortis Geospatial συμμετέχει στο 12ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Γεωγραφικών Συστημάτων Πληροφοριών (Hellas GIS)

2/12/22

Η ομάδα της Consortis Geospatial, στο πλαίσιο του 12ου Πανελλήνιου Συνεδρίου, που διοργανώνει η Ελληνική Εταιρεία Γεωγραφικών Συστημάτων Πληροφοριών (HellasGIs), παρουσίασε τη διαδικτυακή εφαρμογή Mobiroad, ένα σύστημα καταγραφής και διαχείρισης παγίων στοιχείων και  βλαβών του οδικού δικτύου.

Το 12ο Πανελλήνιο Συνέδριο της HellasGIs, πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στις 1 & 2 Δεκεμβρίου.

Η Consortis Geospatial στην έκθεση FOSS4G

29/08/22

Η Consortis Geospatial συμμετείχε στην παγκόσμια, ετήσια έκθεση FOSS4G,  μία έκθεση ανοιχτού λογισμικού για Γεωπληροφορική, η οποία πραγματοποιήθηκε στη Φλωρεντία, στις 23-28/08/22 και διοργανώθηκε από τον OSGeo, έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό που υποστηρίζει και προωθεί τη συνεργατική ανάπτυξη γεωγραφικών τεχνολογιών ελεύθερου και ανοιχτού κώδικα και ανοικτών γεωχωρικών δεδομένων.

Ανάπτυξη συστήματος διαχείρισης απαλλοτριώσεων της Π.Κ.Μ.

23/3/2022

Η ομάδα της Consortis Geospatial ολοκλήρωσε την ανάπτυξη του συστήματος διαχείρισης απαλλοτριώσεων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο του έργου «ΨΗΦΙΟΠΟΙΗΣΗ ΑΡΧΕΙΟΥ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΕΩΝ ΔΤΕ Π.Κ.Μ».
Μηχανικοί και ενδιαφερόμενοι πολίτες, μπορούν πλέον να περιηγηθούν στην εφαρμογή, να αναζητήσουν την απαλλοτρίωση που επιθυμούν ή να υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση για τα έγγραφα του φακέλου μιας απαλλοτρίωσης.
Ο σύνδεσμος για την είσοδο στην εφαρμογή βρίσκεται εδώ: https://lnkd.in/eHKRD-RE

ANNUAL REPORT 2021 | CONSORTIS

23/2/2022
Η Consortis, έδειξε την ευελιξία και παρά τις σημαντικές επιπτώσεις που όλοι βιώσαμε σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο τη χρονιά που μας πέρασε, καταφέραμε ως εταιρεία να προσαρμοστούμε και να ανταποκριθούμε στις νέες ανάγκες.

Διαδραστικά παιδικά εργαστήρια για τον θόρυβο και την ατμοσφαιρική ρύπανση στον Δήμο Αμπελοκήπων - Μενεμένης.

15/02/2022

Τι είναι ατμοσφαιρική ρύπανση; Τι την προκαλεί; Τι είναι η ηχορύπανση; Πώς δημιουργείται και τι μπορούμε να κάνουμε για τη μείωση της;

Αυτές είναι μερικές από τις ερωτήσεις που θα απαντηθούν στη διάρκεια των 39 δίωρων παιδικών εργαστηρίων - workshop, με θέμα την ατμοσφαιρική ρύπανση και το θόρυβο, τα οποία θα πραγματοποιηθούν από τις 22/2/22 έως τις 28/3/22 σε επιλεγμένα δημοτικά σχολεία του Δήμου Αμπελοκήπων - Μενεμένης.

Υπογραφή σύμβασης για τη σύνταξη Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου του Δήμου Παύλου Μελά

04/01/2022

Την Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2021, υπογράφηκε η σύμβαση για την εκπόνηση της μελέτης του «Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου Δήμου Παύλου Μελά (Τ.Π.Σ.)», στο Δημαρχείο Παύλου Μελά, μεταξύ του Δημάρχου Δημήτρη Δεμουρτζίδη και του κ. Γεωργίου Τσακούμη, εκπροσώπου της αναδόχου ΕΝΩΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΦΟΡEΩΝ «ΓΕΩΡΓΙΟΣ Μ. ΤΣΑΚΟΥΜΗΣ & ΣΙΑ Ε.Ε.» με διακριτικό τίτλο «CONSORTIS» και «ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ» με διακριτικό τίτλο «ΔΙΚΤΥΟ Α.Ε».

Δ. Αμπελοκήπων- Μενεμένης: Οι αναπλάσεις “εργαλεία” περιβαλλοντικής αναβάθμισης

16/12/2021

Με τη συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων και ειδικών επιστημόνων, πραγματοποιήθηκε η ημερίδα με θέμα «Αστικές αναπλάσεις και αναζωογόνηση υποβαθμισμένων περιβαλλοντικά εκτάσεων», στο πλαίσιο της Πράξης «Ενίσχυση Οικολογικής Συνείδησης και Προώθηση Περιβαλλοντικού Εθελοντισμού στο Δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης» του ΕΠ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας 2014-2020.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν στο δήμο σε δύο καίριες ενότητες:

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

06/12/2021

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την πλήρωση τριών (3) θέσεων έκτακτου προσωπικού (με σύμβαση μίσθωσης έργου), στο πλαίσιο υλοποίησης του ερευνητικού έργου «Αειφόρος Ανάπτυξη Λιγότερο Αναπτυγμένων Περιοχών με την Δημιουργία Νέων Τουριστικών Πόρων και Προϊόντων μέσω Ανάλυσης, Τεκμηρίωσης, Μοντελοποίησης, Διαχείρισης και Διατήρησης Πολιτιστικού Αποθέματος με χρήση Εφαρμογών ΤΠΕ» με κωδικό Τ2ΕΔΚ-01278, το οποίο έχει ενταχθεί στη Ενιαία Δράση Κρατικών Ενισχύσεων Έρευνας, Τεχνολογικής Ανάπτυξης & Καινοτομίας  «ΕΡΕΥΝΩ-ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ-ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ Β’ ΚΥΚΛΟΣ» του Επιχειρησιακού Πρ

Ημερίδα "Αστικές αναπλάσεις και αναζωογόνηση υποβαθμισμένων περιβαλλοντικά εκτάσεων"

27/11/2021

Η εταιρία CONSORTIS, στο πλαίσιο της Πράξης «Ενίσχυση οικολογικής συνείδησης και προώθηση περιβαλλοντικού εθελοντισμού στον Δήμο Αμπελοκήπων Μενεμένης» που χρηματοδοτείται από το Ε.Π. ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 2014 - 2020 στο πλαίσιο της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, του Άξονα Προτεραιότητας ΑΞ06 «Προστασία του περιβάλλοντος και προώθηση της αποδοτικότητας των πόρων», διοργανώνει, ως ανάδοχος του έργου, Ημερίδα με θέμα «Αστικές αναπλάσεις και αναζωογόνηση υποβαθμισμένων περιβαλλοντικά εκτάσεων».

Εργαστήρια Αστικής Θερμικής Νήσου

27/10/2021

Στο πλαίσιο της υλοποίησης της Πράξης με τίτλο «Ενίσχυση οικολογικής συνείδησης και προώθηση περιβαλλοντικού εθελοντισμού στον Δήμο Αμπελοκήπων Μενεμένης», η εταιρία CONSORTIS, η οποία είναι υπεύθυνη για το έργο, ανέλαβε τη διοργάνωση διαδραστικών εργαστηρίων, θέτοντας ως βασικό στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα εθελοντισμού και προστασίας του περιβάλλοντος, καθώς και την ενεργοποίηση τους για ανάληψη πρωτοβουλιών προς αυτήν την κατεύθυνση.

H Consortis Geospatial στην Έκθεση τεχνολογίας Beyond 4.0

20/10/2021

Τα εγκαίνια της έκθεσης καινοτομίας και τεχνολογίας, Beyond 4.0, που είχε ως κεντρικό θέμα «Το μέλλον της Τεχνητής Νοημοσύνης (AI)»,  πραγματοποιήθηκαν στις 14 Οκτωβρίου 2021, στο Διεθνές Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Η έκθεση Beyond 4.0, η οποία έλαβε χώρα για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη και διήρκησε 3 μέρες, μέχρι και τις 16 Οκτωβρίου, είχε ως σκοπό να μετατρέψει την πόλη σε κόμβο τεχνολογίας και καινοτομίας.

Ολοκλήρωση του Συστήματος Διαχείρισης Οικοδομικών Αδειών του Δήμου Παύλου Μελά

9/08/2021

Ολοκληρώθηκε η ανάπτυξη του συστήματος διαχείρισης οικοδομικών αδειών του Δήμου Παύλου Μελά στο πλαίσιο του έργου «Διαλειτουργικότητα Πληροφοριακών Συστημάτων και Χωρικά Ενεργοποιημένοι Μηχανισμοί Εύρεσης / Διάθεσης Δεδομένων στον Δήμο Παύλου Μελά». Μηχανικοί και ενδιαφερόμενοι πολίτες, μπορούν πλέον να περιηγηθούν στην εφαρμογή, να αναζητήσουν την οικοδομική άδεια που επιθυμούν και να υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση για τα έγγραφα του φακέλου μιας οικοδομικής άδειας.

Πλημμύρες, Οδηγία 2000/60 και Συμφωνία Πλαίσιο σε Δημόσιες Συμβάσεις

17/5/2021

Οι πλημμύρες αποτελούν τη δεύτερη και πιο συχνή φυσική καταστροφή, μετά τις δασικές πυρκαγιές.

 

Κατά καιρούς, έχουν προκαλέσει και συνεχίζουν να προκαλούν θανάτους, μετακινήσεις πληθυσμών, βλάβες στην ανθρώπινη υγεία, πλήγματα στην οικονομική δραστηριότητα, τις υποδομές και την πολιτιστική κληρονομιά. 

Παράλληλα, ευθύνονται για τη διατάραξη έως και την καταστροφή σημα

Ξεκινά η προανάρτηση στο κτηματολόγιο σε περιοχές της περιφερειακής ενότητας Θεσσαλονίκης

Αρχίζει από 26/04/2021 έως 10/06/2021 η διαδικασία της Προανάρτησης κτηματολογικών στοιχείων για όσους δήλωσαν την ακίνητη περιουσία τους σε περιοχές Δήμων της ΠΕ Θεσσαλονίκης και πιο συγκεκριμένα:

GIS: Πολλά παραπάνω από εργαλείο Διαχείρισης Γης και Υποδομών

19/4/2021

Ακούμε συνέχεια τα τελευταία χρόνια και ιδίως τους τελευταίους μήνες για τη σπουδαιότητα της γεωπληροφορικής, τη διαχείριση των γεωχωρικών δεδομένων μέσω των Γεωγραφικών Συστημάτων Πληροφοριών (GIS) και πώς αυτά μπορούν να γίνουν ο βασικός μοχλός ανάπτυξης της χώρας.

Παρατηρητήριο Σεισμών Ελλαδικού Χώρου | Ελασσόνα

9/3/2021

Δορυφορικές εικόνες του Sentinel-1 από το πρόγραμμα Copernicus EU, χρησιμοποιήθηκαν για τον προσδιορισμό των εδαφικών παραμορφώσεων μετά τον σεισμό M6.0 κοντά στην Ελασσόνα, στις 03/03/2021. Ο σεισμός ήταν αρκετά σοβαρός οδηγώντας σε αρκετές ζημιές στην περιοχή.

Τα εκτιμώμενα φαινόμενα καθίζησης στην περιοχή έφτασαν περίπου -38 εκ. κατά τη διεύθυνση σκόπευσης του δορυφόρου.

 

Έργα φιλικά προς το περιβάλλον: Γιατί λειτουργούν υπέρ σου

26/1/2021

Η αειφόρος μηχανική και τα έργα φιλικά προς το περιβάλλον συμπεριλαμβάνουν τη χρήση πόρων με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην τίθεται σε κίνδυνο το περιβάλλον και να μην καταστρέφονται τα υλικά που πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τις μελλοντικές γενιές (United Nations Educa

Αντιπλημμυρική Προστασία: Γιατί η εύρεση λύσεων είναι πιο σημαντική από ποτέ;

12/1/2021

Οι μηχανικοί διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην κατανόηση της κλιματικής αλλαγής και στη δημιουργία των απαραίτητων υποδομών που συμβάλλουν στην αντιμετώπιση των συνεπειών της.

Αποτύπωση του κτιριακού συγκροτήματος – ιδιοκτησίας της εταιρείας «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.» στον Άγιο Μηνά Θεσσαλονίκης

16 Οκτωβρίου 2020

Η ομάδα πολεοδομικού και αρχιτεκτονικού σχεδιασμού της CONSORTIS έχει αναλάβει τη μελέτη και την αρχιτεκτονική αποτύπωση του κτιριακού συγκροτήματος της εταιρείας “KΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε.»  στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, γύρω από τον Ιερό Ναό του Αγίου Μηνά.

Δικτύωση των εμπλεκομένων φορέων Παρατηρητηρίου για την Πρόληψη και Διαχείριση του Κινδύνου της Διάβρωσης των Ακτών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

1 Οκτωβρίου 2020

Την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020, διοργανώθηκε η τηλεδιάσκεψη για τη δικτύωση των εμπλεκομένων φορέων του έργου «Ανάπτυξη Ολοκληρωμένου Συστήματος Παρατηρητηρίου για την Πρόληψη και Διαχείριση του Κινδύνου της Διάβρωσης των Ακτών, υπό την Επίδραση της Κλιματικής Αλλαγής μέσω της Αξιοποίησης Δεδομένων Παρατήρησης Γης» για λογαριασμό της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, από την ομάδα έργου της Consortis.

Στο πλαίσιο της τηλεδιάσκεψης παρουσιάστηκε το έργο, ενώ απώτεροι στόχοι ήταν:

Παγκόσμιος Χάρτης Εξάπλωσης Covid-19

31 Μαρτίου 2020

Η ομάδα της Consortis Geospatial, στο πλαίσιο της κοινωνικής ευθύνης και για την καλύτερη ενημέρωση όλων μας σε αυτήν την δύσκολη περίοδο που διανύουμε, δημιούργησε έναν διαδραστικό χάρτη στον οποίο μπορείτε να δείτε πληροφορίες για την εξάπλωση του Covid-19 τόσο σε παγκόσμιο όσο και εθνικό επίπεδο.

2o Βραβείο Χωροταξικού Διαγωνισμού Ιδεών στην CONSORTIS

14 Ιανουαρίου 2020
Η CONSORTIS κέρδισε το 2ο Βραβείο Χωροταξικού Διαγωνισμού Ιδεών με τίτλο «Μελέτη στρατηγικής χωροταξικής ανάπτυξης της περιοχής της λίμνης Τριχωνίδας», που διεξήχθη από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Σύμβαση με το Ελληνικό Κτηματολόγιο

20 Δεκεμβρίου 2018

Η Consortis (πρώην ΑΚΚΤ) μέλος της κοινοπραξίας Κ/Ξ CONSORTIS - ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΤΕΛΟΠΟΥΛΟΣ με δ.τ. Κ/Ξ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ υπέγραψε σύμβαση με το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ στις 21/12/2017, για την υλοποίηση της "Μελέτης κτηματογράφησης και παροχής υποστηρικτικών υπηρεσιών για τη δημιουργία Εθνικού Κτηματολογίου στις υπόλοιπες περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ΚΤ5-03".