ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Ολοκλήρωση του Συστήματος Διαχείρισης Οικοδομικών Αδειών του Δήμου Παύλου Μελά

9/08/2021

Ολοκληρώθηκε η ανάπτυξη του συστήματος διαχείρισης οικοδομικών αδειών του Δήμου Παύλου Μελά στο πλαίσιο του έργου «Διαλειτουργικότητα Πληροφοριακών Συστημάτων και Χωρικά Ενεργοποιημένοι Μηχανισμοί Εύρεσης / Διάθεσης Δεδομένων στον Δήμο Παύλου Μελά». Μηχανικοί και ενδιαφερόμενοι πολίτες, μπορούν πλέον να περιηγηθούν στην εφαρμογή, να αναζητήσουν την οικοδομική άδεια που επιθυμούν και να υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση για τα έγγραφα του φακέλου μιας οικοδομικής άδειας.

Πλημμύρες, Οδηγία 2000/60 και Συμφωνία Πλαίσιο σε Δημόσιες Συμβάσεις

17/5/2021

Οι πλημμύρες αποτελούν τη δεύτερη και πιο συχνή φυσική καταστροφή, μετά τις δασικές πυρκαγιές.

 

Κατά καιρούς, έχουν προκαλέσει και συνεχίζουν να προκαλούν θανάτους, μετακινήσεις πληθυσμών, βλάβες στην ανθρώπινη υγεία, πλήγματα στην οικονομική δραστηριότητα, τις υποδομές και την πολιτιστική κληρονομιά. 

Παράλληλα, ευθύνονται για τη διατάραξη έως και την καταστροφή σημα

Ξεκινά η προανάρτηση στο κτηματολόγιο σε περιοχές της περιφερειακής ενότητας Θεσσαλονίκης

Αρχίζει από 26/04/2021 έως 10/06/2021 η διαδικασία της Προανάρτησης κτηματολογικών στοιχείων για όσους δήλωσαν την ακίνητη περιουσία τους σε περιοχές Δήμων της ΠΕ Θεσσαλονίκης και πιο συγκεκριμένα:

GIS: Πολλά παραπάνω από εργαλείο Διαχείρισης Γης και Υποδομών

19/4/2021

Ακούμε συνέχεια τα τελευταία χρόνια και ιδίως τους τελευταίους μήνες για τη σπουδαιότητα της γεωπληροφορικής, τη διαχείριση των γεωχωρικών δεδομένων μέσω των Γεωγραφικών Συστημάτων Πληροφοριών (GIS) και πώς αυτά μπορούν να γίνουν ο βασικός μοχλός ανάπτυξης της χώρας.

Παρατηρητήριο Σεισμών Ελλαδικού Χώρου | Ελασσόνα

9/3/2021

Δορυφορικές εικόνες του Sentinel-1 από το πρόγραμμα Copernicus EU, χρησιμοποιήθηκαν για τον προσδιορισμό των εδαφικών παραμορφώσεων μετά τον σεισμό M6.0 κοντά στην Ελασσόνα, στις 03/03/2021. Ο σεισμός ήταν αρκετά σοβαρός οδηγώντας σε αρκετές ζημιές στην περιοχή.

Τα εκτιμώμενα φαινόμενα καθίζησης στην περιοχή έφτασαν περίπου -38 εκ. κατά τη διεύθυνση σκόπευσης του δορυφόρου.

 

ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ 2020 | CONSORTIS

23/2/2021
Είμαστε πραγματικά ευγνώμονες για την χρονιά που διανύσαμε ως εταιρεία. Διακρίσεις, συνεργασίες, νέα έργα και ακόμα υψηλότεροι στόχοι, είναι λίγα από τα στοιχεία που αξίζει να σημειωθούν για την χρονιά που πέρασε.

Έργα φιλικά προς το περιβάλλον: Γιατί λειτουργούν υπέρ σου

26/1/2021

Η αειφόρος μηχανική και τα έργα φιλικά προς το περιβάλλον συμπεριλαμβάνουν τη χρήση πόρων με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην τίθεται σε κίνδυνο το περιβάλλον και να μην καταστρέφονται τα υλικά που πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τις μελλοντικές γενιές (United Nations Educa

Αντιπλημμυρική Προστασία: Γιατί η εύρεση λύσεων είναι πιο σημαντική από ποτέ;

12/1/2021

Οι μηχανικοί διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην κατανόηση της κλιματικής αλλαγής και στη δημιουργία των απαραίτητων υποδομών που συμβάλλουν στην αντιμετώπιση των συνεπειών της.

Αποτύπωση του κτιριακού συγκροτήματος – ιδιοκτησίας της εταιρείας «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.» στον Άγιο Μηνά Θεσσαλονίκης

16 Οκτωβρίου 2020

Η ομάδα πολεοδομικού και αρχιτεκτονικού σχεδιασμού της CONSORTIS έχει αναλάβει τη μελέτη και την αρχιτεκτονική αποτύπωση του κτιριακού συγκροτήματος της εταιρείας “KΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε.»  στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, γύρω από τον Ιερό Ναό του Αγίου Μηνά.

Δικτύωση των εμπλεκομένων φορέων Παρατηρητηρίου για την Πρόληψη και Διαχείριση του Κινδύνου της Διάβρωσης των Ακτών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

1 Οκτωβρίου 2020

Την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020, διοργανώθηκε η τηλεδιάσκεψη για τη δικτύωση των εμπλεκομένων φορέων του έργου «Ανάπτυξη Ολοκληρωμένου Συστήματος Παρατηρητηρίου για την Πρόληψη και Διαχείριση του Κινδύνου της Διάβρωσης των Ακτών, υπό την Επίδραση της Κλιματικής Αλλαγής μέσω της Αξιοποίησης Δεδομένων Παρατήρησης Γης» για λογαριασμό της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, από την ομάδα έργου της Consortis.

Στο πλαίσιο της τηλεδιάσκεψης παρουσιάστηκε το έργο, ενώ απώτεροι στόχοι ήταν:

Παγκόσμιος Χάρτης Εξάπλωσης Covid-19

31 Μαρτίου 2020

Η ομάδα της Consortis Geospatial, στο πλαίσιο της κοινωνικής ευθύνης και για την καλύτερη ενημέρωση όλων μας σε αυτήν την δύσκολη περίοδο που διανύουμε, δημιούργησε έναν διαδραστικό χάρτη στον οποίο μπορείτε να δείτε πληροφορίες για την εξάπλωση του Covid-19 τόσο σε παγκόσμιο όσο και εθνικό επίπεδο.

2o Βραβείο Χωροταξικού Διαγωνισμού Ιδεών στην CONSORTIS

14 Ιανουαρίου 2020
Η CONSORTIS κέρδισε το 2ο Βραβείο Χωροταξικού Διαγωνισμού Ιδεών με τίτλο «Μελέτη στρατηγικής χωροταξικής ανάπτυξης της περιοχής της λίμνης Τριχωνίδας», που διεξήχθη από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Σύμβαση με το Ελληνικό Κτηματολόγιο

20 Δεκεμβρίου 2018

Η Consortis (πρώην ΑΚΚΤ) μέλος της κοινοπραξίας Κ/Ξ CONSORTIS - ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΤΕΛΟΠΟΥΛΟΣ με δ.τ. Κ/Ξ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ υπέγραψε σύμβαση με το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ στις 21/12/2017, για την υλοποίηση της "Μελέτης κτηματογράφησης και παροχής υποστηρικτικών υπηρεσιών για τη δημιουργία Εθνικού Κτηματολογίου στις υπόλοιπες περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ΚΤ5-03".