Δημιουργία Διαδικτυακής Πύλης Γεωχωρικών Δεδομένων του Δήμου Χαλκηδόνος

14/12/2022

Με το ποσοστό της άγνωστης ακίνητης περιουσίας ή ελλιπούς καταγεγραμμένης να φτάνει το 80%, δημιουργήθηκε η ανάγκη του Δήμου Χαλκηδόνος για ψηφιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του. Γι΄αυτό το λόγο στο πλαίσιο του έργου «Δημιουργία Διαδικτυακής Πύλης Γεωχωρικών Δεδομένων του Δήμου Χαλκηδόνος», η Consortis Geospatial ολοκλήρωσε την ανάπτυξη του συστήματος διαχείρισης ακίνητης περιουσίας  (Landify), του Δήμου Χαλκηδόνος. Οι υπεύθυνοι και υπάλληλοι του Δήμου μπορούν να αναζητήσουν στοιχεία μέσα στην Βάση Δεδομένων της ακίνητης περιουσίας του, να λάβουν γεωμετρία και να εντάξουν νέα γεωτεμάχια ή κτίρια.

Παράλληλα, στο πλαίσιο του ίδιου έργου, αναπτύχθηκε το σύστημα αναζήτησης, διάθεσης και προβολής γεωχωρικών δεδομένων (Evrymap) κατά το οποίο, μηχανικοί και ενδιαφερόμενοι πολίτες μπορούν να αναζητήσουν πληροφορίες για κτηματολογικά και πολεοδομικά στοιχεία, σημεία ενδιαφέροντος, περιβαλλοντικά δεδομένα, διαγράμματα των Διανομών του Υπουργείου Γεωργίας  και πληθώρα άλλων πληροφοριών για τον Δήμο Χαλκηδόνος.

Παρουσία του Δημάρχου Δ. Χαλκηδόνος, υπαλλήλων του Δήμου, πολιτών και επαγγελματιών, πραγματοποιήθηκε στη συνέχεια, η παρουσίαση της διαδικτυακή πύλης γεωχωρικών δεδομένων, Evrymap. https://gis.dimoschalkidonos.gr/

Image
Image