Georgios Tsakoumis

Γεώργιος Τσακούμης

Γενικός Διευθυντής

Κατάγομαι από μια αγροτική οικογένεια του οικισμού Ξηροχωρίου, που βρίσκεται κοντά στη πόλη της Θεσσαλονίκης.

Σπούδασα Αγρονόμος και Τοπογράφος Μηχανικός στην Πολυτεχνική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και έλαβα το μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στον “Περιβαλλοντικό Σχεδιασμό Πόλεων και Κτιρίων” από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο.

Υπηρέτησα τη στρατιωτική μου θητεία ως έφεδρος αξιωματικός σε μοίρα πυροβολικού μάχης όπου διδάχθηκα βασικές αρχές, όπως η πειθαρχία, η τάξη και ο η στρατηγική σκέψη, που διαμόρφωσαν την πορεία της ζωής μου.

Τα πρώτα χρόνια της επαγγελματικής μου σταδιοδρομίας εργάσθηκα αδιάλειπτα στον τομέα της Τοπογραφίας και των Πολεοδομικών Μελετών ακολουθώντας μια εξελικτική πορεία με σημαντικούς σταθμούς, την ανάληψη της θέσης επικεφαλή τοπογραφικών εργασιών σε εργοτάξια για σημαντικούς αυτοκινητόδρομους της Ελλάδας και την εκπόνηση μελετών τοπογραφίας – κτηματογράφησης για μεγάλα έργα υποδομών και επεκτάσεων οικισμών.

Ερχόμενος σε επαφή με διάφορα αντικείμενα του κλάδου των μηχανικών, έντονο ενδιαφέρον μου προκάλεσε και ο τομέας του χωρικού σχεδιασμού, ο οποίος σταδιακά με ώθησε να ασχοληθώ και με την πλήρη ανάπτυξη και αξιοποίηση της γης και των επενδυτικών σχεδίων.

Στη συνέχεια, το 2005 ως ανεξάρτητο πνεύμα, διαθέτοντας την απαραίτητη τόλμη για την ανάληψη ηγετικού ρόλου, ίδρυσα την Consortis (πρώην ΑΚΚΤ Σύμβουλοι Μηχανικοί), στην οποία αφιέρωσα όλη την ενέργεια, το μεράκι και το πάθος μου. Η Consortis διαθέτει πιστούς συνεργάτες, εξειδικευμένους επιστήμονες και αγάπη για δουλειά. Δραστηριοποιείται σε διάφορους τομείς μελετών και υπηρεσιών με αποτέλεσμα, με την πάροδο των ετών, την ανάπτυξή της και την απόκτηση χαρτοφυλακίου ποικίλων έργων και πελατών.

Έργα – σταθμοί που αποτέλεσαν πρόκληση τόσο για την εταιρεία όσο και για μένα τον ίδιο, ήταν η ανάληψη και υλοποίηση συμβάσεων Κτηματογράφησης για τη δημιουργία Εθνικού Κτηματολογίου, η παραγωγή έγχρωμων υπέρυθρων ψηφιακών ορθοεικόνων (LSO 25-2) για την ΕΚΧΑ Α.Ε. καθώς και η συμμετοχή μας σε αρκετά Ευρωπαϊκά έργα.

Ως άνθρωπος πολυπράγμων και με πολλές ανησυχίες, δε θα μπορούσα να μείνω έξω από το κοινωνικό και πολιτικό γίγνεσθαι του ευρύτερου περιβάλλοντός μου. Από το 2001 έχω συνεχόμενη εμπλοκή σε επαγγελματικούς συλλόγους. Διετέλεσα μέλος Δ.Σ., Γενικός Γραμματέας, Αντιπρόεδρος και Πρόεδρος του Συλλόγου Διπλωματούχων Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών Βορείου Ελλάδος, μέλος Δ.Σ. του Πανελλήνιου Συλλόγου Διπλωματούχων ΑΤΜ, Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Μελετητών Δημοσίων Έργων Κεντρικής Μακεδονίας και από το 2003 μέχρι το 2013 μέλος της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ και της Επιστημονικής Επιτροπής Ειδικότητας ΑΤΜ.

Από το 2013 μέχρι σήμερα είμαι μέλος της Αντιπροσωπείας και της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ/Τμήματος Κεντρικής Μακεδονίας, από το Φεβρουάριο του 2017 Γενικός Γραμματέας της Διοικούσας Επιτροπής και από τον Δεκέμβριο του 2019 Προέδρος του Τεχνικού επιμελητήριου Ελλάδας / Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας.

Επιστροφή στην ομάδα μας