Αποτύπωση του κτιριακού συγκροτήματος–ιδιοκτησίας της εταιρείας "Κτιριακές Υποδομές Α.Ε." στον Άγιο Μηνά Θεσσαλονίκης_2

Αποτύπωση του κτιριακού συγκροτήματος–ιδιοκτησίας της εταιρείας "Κτιριακές Υποδομές Α.Ε." στον Άγιο Μηνά Θεσσαλονίκης

Αποτύπωση του κτιριακού συγκροτήματος–ιδιοκτησίας της εταιρείας "Κτιριακές Υποδομές Α.Ε." στον Άγιο Μηνά Θεσσαλονίκης

Η CONSORTIS ανέλαβε εντός του 2020 τη μελέτη και την αρχιτεκτονική αποτύπωση του κτιριακού συγκροτήματος της εταιρείας “KΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε." στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, γύρω από τον Ιερό Ναό του Αγίου Μηνά.

Η μελέτη αφορούσε δύο κτίρια της ιδιοκτησίας στο Ο.Τ 126, και πιο συγκεκριμένα, το κτίριο ii με κύρια όψη στην οδό Ι. Δραγούμη και μικρότερες όψεις στις οδούς Βασ. Ηρακλείου και Αγ. Μηνά και κτίριο iii με κύρια όψη στην οδό Βασ. Ηρακλείου και με μικρότερη στην οδό Ελ. Βενιζέλου.

Πρόκειται για κτίρια αρχιτεκτονικής κληρονομιάς του 1930, από μπετόν αρμέ με απλουστευμένη ορθοκανονική μορφολογία, μεγάλα ορθογώνια ανοίγματα στο ισόγειο και σε κάποια σημεία λιτά διακοσμητικά στοιχεία επί της οδού Βασ. Ηρακλείου, που χρησιμοποιούνταν για εμπορικές χρήσεις.

Για την αποτύπωση των όψεων και κάποιων ισογείων χώρων των καταστημάτων χρησιμοποιήθηκε το 3D Laser Scanner Topcon GLS-2000L. Επίσης, για την αποτύπωση των όψεων χρησιμοποιήθηκε γεωδαιτικός σταθμός, ενώ συγχρόνως έγινε αρχιτεκτονική αποτύπωση με παραδοσιακές μεθόδους όλων των επιπέδων των καταστημάτων εσωτερικά, και εξωτερικά.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΡΓΟΥ

ΦΟΡΕΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗΣ
Kτιριακές Υποδομές Α.Ε.
ΕΤΟΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ
2020
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ
Άγιος Μήνας, Θεσσαλονίκη