Εργαστήρια Αστικής Θερμικής Νήσου

27/10/2021

Στο πλαίσιο της υλοποίησης της Πράξης με τίτλο «Ενίσχυση οικολογικής συνείδησης και προώθηση περιβαλλοντικού εθελοντισμού στον Δήμο Αμπελοκήπων Μενεμένης», η εταιρία CONSORTIS, η οποία είναι υπεύθυνη για το έργο, ανέλαβε τη διοργάνωση διαδραστικών εργαστηρίων, θέτοντας ως βασικό στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα εθελοντισμού και προστασίας του περιβάλλοντος, καθώς και την ενεργοποίηση τους για ανάληψη πρωτοβουλιών προς αυτήν την κατεύθυνση.

Τα εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν στις 1,3 και 4 Νοεμβρίου 2021, στο Καραπάντσειο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης και θα αφορούν στο φαινόμενο της Αστικής Θερμικής Νήσου στη Δυτική Θεσσαλονίκη.

Βασικός εισηγητής των εργαστηρίων θα είναι ο Δρ. Άρης Βαρθολομαίος (Συνεργάτης CONSORTIS, Αγρ. Τοπογράφος Μηχανικός ΑΠΘ, Μεταδιδακτορικός Ερευνητής Τμ. Αρχιτεκτόνων Μηχανικών ΑΠΘ), ο οποίος θα ενημερώσει και θα ευαισθητοποιήσει τους υπαλλήλους, τους τοπικούς φορείς δράσης αλλά και τους κατοίκους του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης, ως προς τα αίτια τις επιπτώσεις και τους τρόπους μετριασμού της Αστικής Θερμικής Νήσου.

Τα εργαστήρια θα περιλαμβάνουν μία σύντομη ενημέρωση από τον Δρ. Άρη Βαρθολομαίο καθώς επίσης και συνεργατικές ασκήσεις, όπου με τη συμμετοχή του κοινού θα συζητηθούν και θα προταθούν λύσεις μετριασμού του φαινομένου.

Κατά τη διάρκεια του πρώτου εργαστηρίου, το οποίο θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2021, από τις 12:00 έως τις 15:00, θα μπορούν να συμμετέχουν υπάλληλοι του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης, με φυσική παρουσία ή διαδικτυακά.

Οι δημότες του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης και οι Τοπικοί Φορείς και Σύλλογοι, μπορούν να πάρουν μέρος στα εργαστήρια, με φυσική παρουσία αλλά και διαδικτυακά, την Τετάρτη 3 και την Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2021, από τις 17:00-20:00.

Image