Ημερίδα "Αστικές αναπλάσεις και αναζωογόνηση υποβαθμισμένων περιβαλλοντικά εκτάσεων"

27/11/2021

Η εταιρία CONSORTIS, στο πλαίσιο της Πράξης «Ενίσχυση οικολογικής συνείδησης και προώθηση περιβαλλοντικού εθελοντισμού στον Δήμο Αμπελοκήπων Μενεμένης» που χρηματοδοτείται από το Ε.Π. ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 2014 - 2020 στο πλαίσιο της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, του Άξονα Προτεραιότητας ΑΞ06 «Προστασία του περιβάλλοντος και προώθηση της αποδοτικότητας των πόρων», διοργανώνει, ως ανάδοχος του έργου, Ημερίδα με θέμα «Αστικές αναπλάσεις και αναζωογόνηση υποβαθμισμένων περιβαλλοντικά εκτάσεων».

Επιστήμονες, καθηγητές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, αρχιτέκτονες, μηχανικοί και εκπρόσωποι του Δήμου Αμπελοκήπων Μενεμένης, θα μιλήσουν για την υφιστάμενη κατάσταση σε τμήματα του Δήμου Αμπελοκήπων - Μενεμένης με έμφαση σε θύλακες ή ευαίσθητες περιβαλλοντικά περιοχές όπως το παραλιακό μέτωπο, η πετρελαϊκή ζώνη, το στρατόπεδο «Μέγας Αλέξανδρος» κ.α., ενώ θα παρουσιαστούν προτάσεις παρεμβάσεων και λύσεις, άλλες ήδη δρομολογημένες και άλλες σε στάδιο μελέτης.

Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021, στο Lazart Hotel (Κολοκοτρώνη 16, Σταυρούπολη), στις 10:00 π.μ.

Οι ενδιαφερόμενοι, που επιθυμούν να πάρουν μέρος στην Ημερίδα με φυσική παρουσία, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή εδώ ή διαδικτυακά μέσω zoom εδώ.

 

Image