Υπογραφή σύμβασης για τη σύνταξη Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου του Δήμου Παύλου Μελά

04/01/2022

Την Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2021, υπογράφηκε η σύμβαση για την εκπόνηση της μελέτης του «Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου Δήμου Παύλου Μελά (Τ.Π.Σ.)», στο Δημαρχείο Παύλου Μελά, μεταξύ του Δημάρχου Δημήτρη Δεμουρτζίδη και του κ. Γεωργίου Τσακούμη, εκπροσώπου της αναδόχου ΕΝΩΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΦΟΡEΩΝ «ΓΕΩΡΓΙΟΣ Μ. ΤΣΑΚΟΥΜΗΣ & ΣΙΑ Ε.Ε.» με διακριτικό τίτλο «CONSORTIS» και «ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ» με διακριτικό τίτλο «ΔΙΚΤΥΟ Α.Ε».

Με το συγκεκριμένο έργο, το οποίο επικεντρώνεται κυρίως στη Δημοτική Ενότητα Σταυρούπολης, ολοκληρώνεται και γίνεται πράξη ο πολεοδομικός σχεδιασμός, καθώς ο Δήμος Παύλου Μελά θα αποκτήσει ένα ολοκληρωμένο πρότυπο χωρικής οργάνωσης και ανάπτυξης, με χρήσεις γης και με όρους και περιορισμούς δόμησης στο σύνολο της εδαφικής του έκτασης.

«Με την ολοκλήρωση της σύμβασης, δημιουργούνται πλέον ευνοϊκές προϋποθέσεις για οικιστική και οικονομική ανάπτυξη της περιοχής», δήλωσε ο Δήμαρχος Παύλου Μελά, Δημήτρης Δεμουρτζίδης. Επιπλέον, ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας, Κωνσταντίνος Πάντσης ανέφερε πως με την ολοκλήρωση των ΓΠΣ Πολίχνης και Ευκαρπίας και τη θεσμοθέτηση με Προεδρικό Διάταγμα του ΕΠΣ για το πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά,  άνοιξε το μέτωπο του ΓΠΣ Σταυρούπολης και σύντομα η περιοχή θα αποκτήσει το βασικό πολεοδομικό εργαλείο ανάπτυξης, βάζοντας παράλληλα τάξη στα πολεοδομικά θέματα που ταλανίζουν εδώ και δεκαετίες την περιοχή.

Παρόντες στην υπογραφή της σύμβασης, ήταν ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας Κωνσταντίνος Πάντσης, ο Αναπληρωτής Διευθυντής Πολεοδομίας, Γιάννης Τζεβελέκης και ο Αρχιτέκτονας – Πολεοδόμος, συντονιστής της μελέτης, Δημήτρης Δούμας.

Image